Mikotoksinler için konulacak sayısal sınırların belirlenmesinde çeşitli faktörler rol oynar. Bunlar, riski belirleyen bilimsel veriler, gıda tüketim alışkanlıklarına yönelik veriler, mikotoksinlerin ürünlerdeki dağılımına ve bulunabilme seviyelerine ilişkin bilgiler, dünya gıda arzı ve ticareti konusundaki dengeler ve analitik metodolojinin varlığı olarak sıralanabilirler. - Worldwide regulations for mycotoxins in food and feed in 2003 FAO of the UN -
Mikotoksin meselesini uygulanabilir analitik metodolojinin ve en üst düzey kalitede test kitlerinin üretilmesi açısından ele alan VICAM, performans kriterlerinin üzerinde sonuçlar alınmasını sağlayan test kitlerini üretmekte ve analiz yöntemleri geliştirmektedir. VICAM ürünleri yıllardır ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkede gerçekleştirilen sayısız kolaboratif ve tek-laboratuvar çalışmalarında ve çok sayıda tarama çalışmalasında başarıyla kullanılmaktadır.
VICAM kullanıcısına hızlı ve kolay uygulanabilen mikotoksin testleriyle doğru ve kesin sayısal sonuçları HPLC veya florometre ile sağlamaktadır.